sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Palautuslähetys liki 30 vuoden takaa

Postia liki 30 vuoden takaa.....

 Tuossa taanoin raportoinkin jo Twitterissä, että postilaatikkooni oli palautunut postilähetys Taiwanista. No, siinä ei olisi ollut mitään ihmeellistä ellei lähetys olisi ollut liki 30 vuoden takaa.

Ei ollut vuodet paljoa kirjettä turmelleet, eli oli ollut hyvin säilytettynä jossain. No, kirje oli ilmeisesti löytynyt jonkun laatikon pohjalta ja aktiivinen löytäjä oli laittanut sen asianmukaisesti jälleen liikkeelle. Hienoa; kirje palautui lähettäjälle, koska olin muistanut merkitä oikean osoitteen kirjeen nurkkaan. Sen sijaan en ollut aikaisemmin huomannut laittaa vastaanottajan osalta täydellisiä osoitetietoja; pelkän postilokeronumeron perusteella ei lähetys ollut löytänyt perille.

Laitoin siis aikoinaan oman QSL-korttini Taiwaniin, BV7GA operaattorille. Itse asiassa tuo kirjeen ja kortin lähetys tapahtui joulukuussa 1993!

Tänään valmistelin uuden kirjeen Taiwaniin täydellisillä osoitetiedoilla. Samalla varmistin internetin hakumaailmasta, että kyseinen operaattori on vielä olemassa. Vuonna 1993 ei ollut käytössä samanlaisia hakukoneita eikä tietokantoja asian selvittämiseksi - ehkä tuosta johtuen tuo osoitekin jäi aikoinaan hieman vaillinaiseksi.

Nyt on tilanne korjattu ja uusi kirje odottaa huomista postitusta. Kun katsoo noita postimerkkejä, niin kyllähän tuo postimaksu on liki 30 vuoden aikana noussut aika ruhtinaallisesti. Vuonna 1993 tuo kirje liikkui Taiwaniin ja takaisin vaatimattomalla 6 mk 30 p -hinnalla. Nyt kuoreen piti laittaa liki 3 Euron edestä merkkejä, jotta 50g lähetys liikkuisi ykkösluokassa.

@ri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...