keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

#pelastapörriäinen


YLE:n luontotoimituksen aloittama kampanja "pölyttäjä-pörriäisten" hyväksi näyttää saavan hyvin tuulta alleen. Pian kampanjan aloittamisen jälkeen on tunnisteella #pelastapörriäinen tullut sosiaaliseen mediaan paljon kuvia ja kannustavia kommentteja pörriäisten elinolosuhteiden parantamiseksi. Ja mistäpä asiaa voisi sen helpommin lähteä edistämään kuin omasta pihasta. Ja niillä, joilta oma piha puuttuu, voi asiaa edistää vaikka puistossa tai metsälenkin yhteydessä. Vaihtoehtoja löytyy varmasti. Kannattaa käydä tutustumassa sivustoon, jos oma mielikuvitus ei anna toivottua tulosta.

Hyönteishotelleille löytyy monia erilaisia toteuttamistapoja: helppoja, halpoja, kalliita, monimutkaisia jne. Kuvassa yksi helpoimmista; puupökkelöön on porattu erikokoisia reikiä ja pökkelö on laitettu koukusta roikkumaan sopivaan oksaa pihapiirissä. Kuvan hotelli on ollut toiminnassa jo kohta kolme vuotta ja toimii yhä.

Kaupallisen, linnunpönttöä muistuttavan hotellin kävivät tikat tuhoamassa ensimmäisenä vuotena; hotellissa oli ilmeisesti maukkaita asiakkaita.

Myös perhosille kannattaa tehdä perhosbaareja - niille löytyy aina asiakkaita.

Samalla kun jättää pihapiirin ruohomattoa kokonaisuudessaan "kynimättä", voi istuttaa erilaisia kukkia, joita pölyttäjät ja päiväperhoset suosivat. Tulee moninkertainen ilo istuttajalle.

Kevät on hyvällä alulla, mutta onneksi pörriäisille voi olla avuksi pitkin vuotta - aina syyskylmille saakka.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...