torstai 7. marraskuuta 2013

Päiväkirja itärintamalta 1941-1944

ISBN 978-952-229-134-9 (2012)
Kirjastossa vieraillessa sattui kirjapalautusten joukosta silmiin Hans Rothin päiväkirjat itärintamalta sotavuosina 1941-1944. Se mikä kirjassa alunperin kiinnosti oli kirjan hieman erilainen lähestymistapa kyseisen aikakauden sotatapahtumiin Saksan ja Neuvostoliiton välillä. Kirja perustuu korpraali Hans Rothin päiväkirjojen teksteihin. Päiväkirjoja on kaikkiaan kolme kappaletta, joista ensimmäinen alkaa siitä kun operaatio Barbarossa - Saksan hyökkäys Neuvostoliittoon - alkoi ja päättyy kirjoittajan katoamiseen Vitebskin lohkolla 1944. Onneksi päiväkirjat jäivät jäljelle, sillä ilman niitä ei tätäkään teosta olisi luonnollisesti nähty koskaan.
Audenttiset kuvaukset taistelutoiminnoista ja elämästä rintamaoloissa on hieman erilaista luettavaa kuin perinteiset sotakirjat, joissa usein liikutellaan vain suurempia joukkoja. Tässä teoksessa pääsee yksilö itse kunniaan.
Kirjaa voi hyvin suositella kaikille sotahistoriasta kiinnostuneille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...