keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Vuoden ympäristöteko

Yhdeksi vuoden 2012 ympäristöteoksi voisin nostaa Riian puistojen ilmeen kohentamisen. Nämä suurkaupunkien keuhkoinakin tunnettujen viheralueiden vaaliminen pitäisi olla jokaisessa kaupungissa hyvin korkealla prioriteetillä.
Hyvinkin pienillä ja yksinkertaisilla asioilla voidaan viihtyvyyttä parantaa helposti: kukkaistutukset ja hoidetut puut ja pensaat luovat omaa loistoaan, mutta lintuja unohtamatta kannattaisi puiston puihin asentaa myös pönttöjä lintusille. Vasemmanpuoleinen pönttökuva on kevään Riian matkan yhteydessä napsaistu. (Toinen kuva esittää Pärnulaista puistopönttöarkkitehtuuria.) Pönttöjä oli komea rivi yhden puiston puissa, ja varmasti saavat noiden "varjolintujen" lisäksi myös oikeita asukkeja kevään aikana.











Riian puistot olivat yleisilmeiltään hyvin siistejä kokonaisuuksia. Roskaamista havaitsi erittäin vähän, vaikka jäteastioita oli juuri laisinkaan tarjolla! Lieneekö tämä jonkinlainen kulttuurikysymys, kun monissa muissa kaupungeissa on puistot hyvinkin roskaantuneita, vaikka jäteastioita on tarjolla runsain mitoin. No, lienee enemmänkin ns. asennekysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...