torstai 1. maaliskuuta 2012

DX-painotteinen vertikaali, Cushcraft R-7000+

Aikansa se otti, eli reilu 15 vuotta, kunnes alumiini antoi periksi. Nimittäin viime viikonloppuna workkimis-qth:on mennessä, huomasin, että pitkään palvellut Cushraftin R-7000+ vertikaali oli komeasti niiannut yläosastaan DX-maailman suuntaan.
Syytä kyseiselle ilmiölle ei selvinnyt, tosin onhan voinut ylimääräistä lumikuormaa kertyä harukseen, joka on sitten taivuttanut alumiinin mutkalle. Mitään ulkoisia merkkejä tapahtuman aiheuttajasta tai syystä ei selvinnyt. Ehkä jotain tarkempaa tulee esiin sitten kun puran vertikaalin alas ja tutkin murtumakohdan lähempää.
No, joka tapauksessa oli jo aikakin vaihtaa antennia, sillä onhan 15 vuotta jo hyvä suoritus: monta dx-asemaa on saatu workittua ja toiminta on ollut moitteetonta.
Uusi antenni on jo tilattu Saksasta ja saapuu lähipäivinä. Asennushommat sitten keveemmällä kun lumet ovat sulaneet. Ehkä tämä vanhakin antenni pääsee vielä johonkin hyötykäyttöön jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keväänkorvalla

Mustola, vko 13 / 2024  Pääsiäispyhien aattona näytti kevät saaneen kunnon harppauksen eteenpäin. Lämpötilat nousivat hetkessä toiselle kymm...