maanantai 4. lokakuuta 2010

Kuinka ollakaan Saunalahti...

Kuin jatkona edelliseen kirjoitukseeni; tänään tuotiin käsiini "tyytyväisen" asiakkaan salkkumikro, johon paikallinen Saunalahden myyntitykki oli myynyt ns. mokkulan. Mikroa vilkaistuaan oli vielä kehunut asiakkaalle, että kyllä tuossa koneessa toimii ja ei tule olemaan mitään ongelmia.
Myyntitykeille voisi antaa oppina ja tietona, että kannattaa katsoa mitä kone on ns. syönyt, eikä luottaa vain kuorissa oleviin merkkeihin. Nytkin olisi ollut helppo todeta, että koneessa on tietoliikenteen osalta käytössä vain yksi USB-paikka. Koneesta ei siis löydy edes paikkaa LAN-verkkokaapelilla. Pieni vilkaisu olisi myös osoittanut sen, ettei kone ole koskaan edes käynyt internetissä saati päivittymässä. Ahdinko nettitikun ostajalle oli siis valmis. Kiitosta vaan.
Jotain positiivistäkin pitää toki asiassa olla, ja se on se, että myyjä huomasi muuttaa tikun liittymän verkkohaun sellaiseksi ettei hyppää signaalit rajan taakse naapurin verkkoon. Olisipa siinä ollut jälleen datalaskussa ihmettelemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...