tiistai 27. heinäkuuta 2010

Ukkosen jäljiltä

Viimeyönä kävi pitkästä aikaa myös ukkonen ilmoittautumassa; aamuyön pikkutunneille ajoittunut ryntäys jäi lopulta melkoisen kesyksi. Tosin hetkellisesti saatiin vettä ihan monsuunilukemiin riittävä määrä - mutta vain hetkellisesti. Konaisvesimäärä jäi kuitenkin koko jaksolta vajaaseen 4 millimetriin nelilöltä.
Perhoset tykkäsivät erityisesti yöllisestä kosteudesta, ja monin paikoin näki perhosia metsäautotien pinnalta kosteutta nautiskelemassa. Neitoperhosien ja herukkaperhosien määrät tuntuvat kasvavan helteen myötä päivä päivältä.
Aamusella tuli juostua kamera kaulalla isojen hopeatäplien ja pienempien kultasiipien perässä. Onneksi kunto kesti sillä kameran kennolle ei päässyt tälläkään kertaa tallentamaan juuri mitään. Toki muutama kultasiipikuva pääsi mukaan, mutta hopeatäplät olivat sen verran kiireisiä, etteivät ehtineet jäämään kuvattaviksi.
Olisikohan ensiyöksi jälleen ukkosta tiedossa - ennusmerkit ovat ainakin sen suuntaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...