keskiviikko 9. joulukuuta 2009

"Vetyä perkele"

Mahan täydeltä makiaa tuli nautittua keskiviikkoiltana. Makiaa tarjoilivat Kesyläiset "teatterisikermällä" - Vetyä perkele! Näytelmän nimi johdattelee jo mukavasti Lappeenrantalaisen "perinneruoan" saloihin. Mikäli esitys tuolta osin jättäisi kylmäksi, niin asiaan voi tarkemmin käydä tutustumassa vaikka kauppatorin vetykioskeilla - niin ja kesällä sitten matkustajasatamassa.
Näytelmän keinoin on kautta aikojen osattu puuttua hyvin kiperiin tai kiusallisiinkin aiheisiin. Nimestä päätellen voisi luulla, että tämä teatterispektaakkeli keskittyisi vain ns. piirakan ympärillä tarpomiseen. Väärin - vety toimii hyvänä lähtökohtana, ei kantavana voimana, koko esityksen ajan. Tämä on hyvä juttu, sillä muutoin olisi monet paikalliset erikoisuudet jääneet mainitsematta. Tämänkaltaista esitystä paikkakunnalle on kaivattukin.
Hienoa, että kaupungin johtoakin oli vaivautunut paikalle tutustumaan kulttuuritarjonnan keinoin esitettyyn kaupunkikuvaan aidoimmillaan. Ehkä koko kaupunginvaltuuston olisi hyvä käydä tutustumassa näytökseen, jos vain kantti kestäisi.
Jos joku erehtyisi kritisoimaan itse näytelmää, niin on aika vaikea löytää oikeaa argumenttiä moiselle. Kansa on äänestänyt esityksen puolesta jaloillaan ja näytöstä esitetään täysille katsomoille. Pistäkää muut paremmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...