keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Helteet tulivat

Helleraja rikki: +26.8 C (Mustola)

 Eilen vielä sivuttiin tuota hellerajaa, mutta tänään sitten laitettiin kerralla helleraja rikki tämän kesän/kevään osalta. Harvinaista herkkuahan tämä helle on näin toukokuun alkupuolelle, mutta mikäs siitä on nautiskellessa. Kyllä se lämpö maistuu näinkin.

Helleraja rikkoontui hieman ennen puoltapäivää ja maksimilämmöt saavutettiin klo 14.38, jolloin asteikolta luettiin arvo: +26.8 C. Tätä "herkkua" riittänee vielä huomiselle, mutta sitten taas tapahtuu hieman muutoksia suursäätilassa. Onneksi ei mitään dramaattista - kyllähän tuo puutarha ja ruohikkokin vettä tarvitsee.

Ehkä se mielenkiintoisin jännitysmomentti tässä lähivuorokausina onkin se, kuin ja miten tuo lämmin ilmamassa purkaantuu, eli millaiset ukkoset saadaan. Niitä odotellessa.


73// ARi


PS: Paikallinen satakieli aloitti tänään laulannan takapihan pajukossa klo 11.00 - on säkeet kohdillaan. Yön lepakkolenkillä onkin sitten musiikkia tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

FT8 SM-sprint, osa 5

  Työskenneltyjä kilpa-asemia FT8 sprint -kilpailusarjan kevätkauden päättävä osakilpailu päättyi juuri. Tälläkin kerralla asemia oli mukava...