keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Alkukesää ja silleen...

Kesä se kulkee kohinalla eteenpäin ja eihän siinä mitään ihmeellistä olekkaan; normaalin vuosikierron mukaisestihan tässä ollaan edetty. Tai jos ihan totta puhutaan, niin onhan tämä kulunut kesäkausi ollut hieman normaalista poikkeava monellakin tavalla. Eli tässäkin tapauksessa poikkeukset vahvistavat sääntöjä.  Hellekelejä on saatu odotella, eikä vuoden takaisiin lämpötiloihin olla vielä oikein päästy. Tältä osin helteet olivat jo toukokuulla, jolloin mm. Mustolassa tuo maaginen helleraja, + 25 C, rikkoontui. Nyt on jääty kauaksi tuosta rajasta.
Toivottavasti tänään alkavissa yleisurheilun EM-kisoissa sitten monet urheilijat pystyvät hätyyttelemään omia haamurajojaan hi.
Ukkoskauden osalta on menty tosiaan melkoisessa lamassa eli salamakertymät ovat jääneet erittäin pieniksi laskipa niitä sitten kuinka tahansa. No, perinteisestihän tuo heinäkuu onkin ollut varmempi niin lämpötilojen kuin ukkostenkin osalta. Nämäkin kaksi luonnonilmiötä kun tahtovat liittyä toisiinsa vahvasti. Se mikä on ollut luonnolle hyvää tässä alkukesän aikana, on olleet melkoisen runsaat sateet. Enteileeköhän tämä hyvää sienisyksyä jo? No, ainakin ensimmäiset kanttarellit antavat vielä hieman odotuttaa, mutta eiköhän jo ensiviikolla viimeistään ole näitä paikallisiakin sienenlakkeja katseltavissa täällä lomakunnassa, Etelä-Savossa.
Päiväperhosia on kulunut kevät ja kesä suosinut erityisesti - perhosia on riittänyt katseltaviksi niin puutarhoissa, metsissä kuin teiden varsillakin. Kuvan perhoset on kuvattu eilispäivänä Enonkoskella. Perhoset olivat kovasti tykästyneet toisiinsa ja viettivät heinän "kukinnolla" useita minuutteja.
Näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa. Kesä jatkuu, loma jatkuu ja ensimmäiset muuttolinnut ovat jo aloittaneet syymuuttokauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...