sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Tiedustelulaki Suomeen

Ollako vai eikö olla ?
Tällä hetkellä näin rivikansalaisesta tuntuu, että eduskunnassa on oikeastaan kolme asiaa, jotka ovat olleet asialistoilla esillä ja onnistuneet jopa nostattamaan tunteita puolesta ja vastaan:

  • ilmastonmuutos
  • SOTE
  • Tiedustelulaki
Tiedustelulaki kaikkine selvityksineen on ollut melkoisen mielenkiintoista kuunneltavaa. Ainakin kyselytunneilla on huomannut kuinka risteäviä mielipiteitä tiedustelulain valmistelussa ollaan oltu ja kuinka asioita on voitu tulkita monella eri tavalla.

Päätösten lähestyessä alkavat keinotkin lopputuloksen vaikuttamiseen kiihtyä. Tai sitähän tuo on ollut koko sen ajan kun lakitekstit ovat olleet valmisteluissa. Erityisesti tuo ns. "some-vaikuttaminen" on yrittänyt nostaa päätään voimakkaasti. Kyllähän ne edustajatkin näkyvät "someilevan", jopa kesken istuntojen - mikäs siinä. 

Tuossa kuluvalla viikolla oli tuo "somevaikuttaminen" löytänyt ihan uuden postiosoitteen, eli oman paperipostilaatikon. Normaalistihan nuo erilaiset infot ja julkaisut täyttävät tuon sähköpostikansion, mutta nyt yritettiin täyttää jopa postilaatikko. Tästä näkee hyvin sen, kuinka tärkeänä tuo tiedustelulakiin liittyvä uutisointi koetaan.

Viimeisimpien tietojen mukaan lakiasia on etenemässä jopa kiireellisenä kohti "maalia". Mutta kävipä loppupelissä niin tai näin, niin tuskin tässä Suomesta ollaan mitään uutta DDR-nimistä valtiota luomassa.

Kokonaisturvallisuus on se kaiken "kruunu", myös tässäkin asiassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...