keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Mustolan sääasema päivittyi

Mikään ei ole ikuista - ainakaan tietotekniikassa. Se tuli jälleen huomattua kun sääaseman palvelimena liki 10 vuotta jaksanut työasema alkoi oireilemaan. Paljon ei tarvinnut asiaa tutkailla, kun huomasi että oli ns. uuden raudan hankkimisen ja asentamisen aika. Vanha IBM:n tehotyöasema sai väistyä kuntotestatun DELL:n pikkuläppärin edestä.
Onneksi sain hankittua vielä Windows 7 käyttiksellä varustetun työaseman, sillä suurin osa tarvittavista ohjelmistoista oli kehitetty juuri seiskaympäristöön.
Sääaseman osalta siirryin tähän kevyempään tietokonevaihtoehtoon Mustolan ukkostutkasta luopumisen jälkeen. Tosin tehot näissä tuoreimmissa läppäreissäkin riittäisi ukkosten analysointiin, mutta jääköön tämä osio nyt vapaasti muitten palvelun tuottajien harteille.
Sääaseman osalta ajattelin tehdä ns. puhtaan asennuksen eli asentaa koko järjestelmän alusta lähtien uusiksi ja samalla päivittää laitetoimittajan kautta viimeisimmät ajurit ja muut tarvittavat komponentit.
Kaikki asentuikin hienosti, mutta kun sääasemasovelluksen käynnisti, niin ongelmat alkoivat: järjestelmä valitti olemattomista ajureista yms. Tähän olisi kuulemma ollut ratkaisuna se, että asentaa ensin vanhalta ohjelmistojakelulta alkuperäisen sovelluksen, jonka päälle sitten asentaa nuo uudet päivitykset. Hämäävää siltä osin, että laitetoimittajan sivustolla nimenomaa mainitaan, että koko ohjelmistopaketti asentuu itsenäisesti. No, niin asentuikin, mutta ei toiminut.
Onneksi itselläni oli vielä vanhassa arkistossa nuo alkuperäiset asennusmediat, joten siltä osin ei ongelmaa. Tosin ratkaisin sääaseman asennuksen hieman toisella tavalla. Kopioin Windowsin tarvitsemat ohjelmistokirjastot nopeasti update-sivuston kautta ja siirsin vanhalta koneelta koko hakemiston uudelle työasemalle. Ja kas kummaa - kaikki lähti toimimaan heti. Nyt ei tarvinnut erikseen määritellä internetyhteyksiä saati palauttaa vanhoja historiatietoja. Kaikki kun oli tallessa vanhassa ohjelmistossa.
Toivottavasti uudelle työasemalle löytyy vähintään yhtä pitkä käyttöjakso kuin edelliselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...