Viestintävirasto on julkaissut aiheesta tarkan tiedotteen, johon linkki löytyy TÄSTÄ.
Nopeimmin asiaan ovat ehtineet reagoimaan Linux-ohjelmistojen jakelijat sekä useat muut ohjelmistojakelijat kuten VMWare, Citrix, Google, Mozilla jne.
Tietokoneen kokonaisturvallisuudesta huolehtivien onkin syytä jälleen kerran varmistua siitä, että oma laite tai laitteistot ovat päivityksien osalta ajantasalla.
Windowsin osalta asian tarkastamiseksi ja korjaamiseksi löytyy ainakin kaksi helppoa tapaa:
Näkymä ennen Creators Update -päivitystä! |
- Menet Windowsin asetuksien kautta tarkastelemaan WindowsUpdate -sivustoa ja katsot siellä päivityshistoriasta miltä näyttää. Jos viimeisimpien päivityspakettien mukana on paketti 1709 (Creators Update), niin asia pitäisi olla kunnossa näiltä osin.
- Menet oheisesta LINKISTÄ Gibson Research Corporationin sivulle ja lataa sieltä pienen tiedoston (InSpectre) työasemallesi. Kun suoritat tiedoston, se ilmoittaa onko työasema suojattu kyseisiä uhkia vastaan.
Näkymä Creators Updaten päivityksen jälkeen! |
Itse huomasin, ettei oma työasemani ollut saanut vielä tuota Creators Update -päivitystä, joten täytyi erikseen ladata se Windows Updaten kautta: iso paketti, joten hieman hitaalla yhteydellä lataus- ja päivitysaika venyi melkoisen pitkäksi.
Kannattiko päivittää? Vaikka netissä oli kehuttu työaseman prosessoritehojen häviämisestä ym. päivityksien myötä, huomasin itse (ilokseni), että oma työasema alkoi toimia ripeämmin. Hieno homma. Ilmeisesti tarpeeksi paljon vanhaa koodia oli saanut "uudet vaatteet" ja Windows toimi ärhäkämmin.
Uskallan suositella päivityksien asentamista, nyt jos koskaan!
Onnistuneen päivityksen jälkeen päivityshistoria näyttää tältä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti