Viime viikolla (38/2018) julkaistiin todella ajankohtainen teos: tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija ja kolumnisti Petteri Järvisen teos "Kyberuhkia ja Somesotaa"
Huomatessani kyseisen teoksen tapahtumainfon somessa tai tarkemmin Twitterissä, olin vakuuttunut, että tuo teos olisi saatava käsiin. Oikeiden suhteiden avulla tämä onnistuikin, ja teos oli luettavana jo heti ilmestyessään. Järvisen kirjallista tuotantoa on tullut luettua aina ensimmäisistä DOS:n saloja ja Windows 3.1 -käyttöjärjestelmiä käsittelevistä kirjoista lähtien. 2000-luvulle siirryttäessä eniten mielenkiintoa ovatkin herättäneet tietoturvaan liittyvät julkaisut. Ennen kirjan näkemistä olin siis melkoisen vakuuttunut, että tälläkin kerralla on luvassa todella hyvä teos tästä moninaisesta aihepiiristä.
Nopeasti kirjaa selailtuani ja joitakin poimintoja sieltä tehneenä, voin vain todeta, että ennakko-odotukset eivät olleet vääriä. Ajankohtaista aihetta on käsitelty monipuolisesti, mielenkiintoisella tavalla ja jopa "kansantajuisesti". Tuo viimeksi mainittu seikka tuntuu aika monelta tästäkin aiheesta kirjoittaneelta unohtuvan. Aina ei riitä, että ammattilaiset kirjoittavat ammattilaisille. Ammattilainenkin osaa lukea ja ymmärtää kansantajuisempaakin tekstiä halutessaan.
Itse vuodesta 1986 lähtien palvelleena yhtä valtakunnan suurinta "turvallisuusoperaattoria", en voi kuin oikeastaan ihmetellä tämän kirjan sisällön monipuolisuutta ja tietysti ajankohtaisuutta. Siksi toivonkin, että kirja löytyisi mahdollisimman monen IT-asiantuntijan lukemistosta - ei siis vain kirjahyllystä. Ja jos itse saisin vaikuttaa, niin kirja olisi pakkolukemistoa ainakin kansanedustajille, jotka päättävät myös turvalisuuteen liittyvästä tiedustelulainsäädännön valmistelusta.
ISBN: 978-952-291-528-3 (docendo.fi) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti